В градския транспорт в София днес ще се пътува със зелен

...
В градския транспорт в София днес ще се пътува със зелен
Коментари Харесай

Зелен билет в градския транспорт днес заради мръсния въздух

В градския превоз в София днес ще се пътува със " зелен билет " поради мръсния въздух.

„ Зелен билет “ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на публичния градски превоз.

Билетът може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска подвижност, касите на столичното метро, както и от водачите на транспортните средства на градския превоз и посредством мобилното приложение http://sofia.mpas.bg. 

Столична община разкрива краткотрайни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по съществени входни булеварди на столицата – бул. „ Александър Малинов “ при метростанция „ А.Т.Балан “ и „ Бизнес парк София, бул. “България “ сред „ Т.Каблешков “ и „ Гоце Делчев “, при метростанция „ Дружба “на бул. “Цветан Лазаров “ и бул. " Кръстьо Пастухов “, бул.„ Ботевградско шосе “ при спирката на трамвай № 22, на бул. „ Царица Йоана “ при местростанция „ Люлин “, на бул.„ Панчо Владигеров “ при метростанции „ Сливница “ и „ Западен парк “.

Мерките са по отношение на измерените високи равнища на фините прахови частици. 

Като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха не престават и инспекциите на пунктове за вторични първични материали, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на боклуци, както и инспекции за горене на боклуци навън в кварталите с най-вече сигнали, оповестиха от общината.

По рекомендация на пулмолозите от общината приканват хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови болести да заобикалят нескончаем престой на открито, а шефовете на учебни заведения и детски градини да не организират занятия навън. Препоръчва се да се носи компактен шал при излизане на открито. Шофьорите на МПС да не оставят колите си с включен мотор, когато не са в придвижване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР